$35

Embodying Female Energy

Een bijzondere cursus speciaal voor vrouwen die graag in verbinding willen leven. 

In verbinding leven betekent voor mij dat je bewust bent van wat je lichaam en geest nodig hebben. Hoe je lichaam en geest reageren met de seizoenen en maanstanden. En zo ben je bewust van de momenten wanneer je meer energie ervaart of, wanneer je rust nodig hebt. Je gehoor aan deze veranderingen, je eert het moment en ervaart het leven tot het volste. Je voelt je vitaal vol energie en staat in je kracht!

Shakti, betekent power, kracht, energie en is altijd vrouwelijk uitgebeeld.
Het vrouwelijke energie en kracht compleet omarmen, dat is wat wij tijdens deze cursus gaan ervaren. Door in de kracht van het vrouw-zijn te gaan staan kunnen wij veel beter functioneren. En dit begint door verbinding te creëren met Shakti.

Wij leven op dit moment in een patriarchale samenleving. Alles is opgezet vanuit mannelijke energie. En steeds meer begint het bewustzijn terug te komen dat wij als vrouw anders functioneren. Door vanuit het patriarchies systeem te leven, is het bekend dat wij meer fysieke klachten krijgen, zoals stress, burn-out, veel klachten tijdens menstruatie, zwangerschap als ook menopause.

Leer de verschillende aspecten van jezelf

Module I Honoring Durga Ma
Maak verbinding met je innerlijke kracht en standvastigheid.
De Godin Durga staat stevig met beide voeten op de aarde en geeft haar grenzen duidelijk met compassie aan.

Module II Honoring Saraswati Ma
Ontwikkel en vertrouw op je innerlijke wijsheid, intuïtie(intelligentie) en voel de vrijheid je creativiteit te uitten. De Godin Saraswati staat voor kennis, en nodigt je uit je creativiteit te laten stromen. 

Module III Honoring Lakshmi Ma
Leer compleet van jezelf te houden. Verbind je met je innerlijke schoonheid en leef vanuit overvloed. Godin Lakshmi staat voor vrijheid, actie nemen vanuit je hart en verbinding en leven in welvaart.

Bij Module I, II en II leer je de bijbehorende Namaskar, mudra’s, mantra’s en meditatie als ook ademhalingstechnieken.
Als ook de mythologie en de betekenis van Durga, Saraswati en Lakshmi Ma.

Leef in verbinding met de natuur

Module IV Honoring the Moon
Ieder Godin en bijbehorende aspect staat in verbinding met maan fasen. Net zoals wij als vrouw deze aspecten van binnen kunnen herkennen zo is het bekend dat wij in verbinding staan met de maan. Leer de betekenis van de maan fasen en hoe wij als vrouw erop reageren. Zo leer je ook met de maan en of je menstruatie cyclus plannen. Daarnaast leer je de Chandra Namaskar (Maan groet) beoefenen en ook het belang van wanneer deze te beoefenen. 
We gaan ook wat dieper in op de geschiedenis van de vrouw als ook haar verbinding met de maan.

Living with the Seasons
Naast de kennis van de Godinnen en de Maan toe te passen aan de seizoenen. Zo leer je ook de verbinding van ieder cyclus herkennen en zo ook daaraan te plannen.
Je leert op die manier je lichaam en laat je kracht volledig tot uiting komen. Bij ieder seizoen leer je een set van Asana’s (Yoga houdingen) die daarbij passen. Dit zodat je het zelf ook in deze periode kunt beoefenen en deze verbinding kunt versterken. Ook zullen gaan wij het hebben over hoe je voeding het beste aan te passen om zo optimaal gebruik te maken van je energie huishouding.

Module V, VI, VII, VIII
Lente – Emergence
Zomer – Visibility
Herfst – Culmination
Winter – Fertile void

Data:
Module I –
Zaterdag 5 september

Tijd:
10.00 – 12.30 uur

Locatie:
Sukha Wave’s Yoga Studio (Locatie Filmwijk bij MIJNvitaal)
Busterkeatonstraat 65, Almere

Kosten:
35 per module inclusief handout, thee en na afloop wat lekkers,
€15 bij een onbeperkt yoga abonnement bij Sukha Wave

Deze cursus wordt gegeven door Sandra Wilson

Bij vragen mail info@sukhawave.com
Meld je aan via onze online reserveringssysteem